Oficiální web České baseballové asociaceZpět na domovskou stránku

Zhodnocení školení sportovních ředitelů v SCN

Tento víkend se do Sportovního Centra Nymburk sjel historicky nejvyšší počet sportovních ředitelů českých baseballových klubů. Školení pořádané pod hlavičkou Komise Mládeže a Rozvoje se zúčastnilo celkem 31 posluchačů, na které čekaly dva intenzivní dny plné přednášek doplněné o panelové diskuze a sledování tréninku v rámci kempu Národního Baseballového Programu.

1000015763

Krom sportovních ředitelů z rozvojových klubů přijali pozvánku i někteří extraligoví, kteří tak mohli přednášející doplnit s jejich poznatky a zkušenostmi. Mimo jiné se školení zúčastnil taktéž předseda české baseballové asociace Petr Ditrich, s kterým se tak mohli účastníci osobně pozdravit a zeptat na různé dotazy. 

První přednáška patřila panu magistrovi Marku Tučkovi, který posluchače seznámil s hrozbami a prevencí šikany. Druhou přednáškou bylo představení zdravé výživy od obchodního zástupce společnosti Zinzino, jejichž produkty využívá například i baseballová reprezentace. Následně garant projektu Česko hraje baseball Richard Jarošík zhodnotil první ročník existence tohoto projektu, následně pak představil vyhodnocení klubových dotazníků a obecné plány na rok 2024. První den byl zakončen společným neformálním posezením, kde účastníci mohli napřímo říct organizátorům své připomínky na případné zlepšení, stejně tak si popovídat s předsedou rozvoje Ondřejem Konvalinkou a vyslechnout si jeho plány na další rok v rámci rozvoje, případně mu osobně předat své nápady, nebo si neformálně pohovořit přímo s Petrem Ditrichem.

1000015758

Sobotní program odstartoval trenér s 1. trenérskou třídou Ivan Aubrecht s jeho přednáškou na téma: Charakteristika sportovního výkonu v baseballe. Po této velmi kladně hodnocené přednášce následovala zástupkyně Edu festivalu Radmila Majerová, která představila účastníkům možnost studia v zahraničí. Po obědě byl byl naplánovaný druhý blok Richarda Jarošíka na téma: Úvod do marketingu a jeho aplikaci do baseballového prostředí. Posluchači se tak seznámili s marketingem jako vědeckým oborem a jak občas nevědomky je přímo či nepřímo zasahuje v jejich běžných baseballových činnostech. 
1000015771

Předposlední část programu byla věnována prohlídce tréninku mládeže pod hlavičkou Národního baseballového programu, kde mohli přítomní sportovní ředitelé shlédnut trénink profesionálních baseballových trenér a taktéž tréninkovou jednotku člena katedry atletiky UK FTVS pana doktora Radima Jebavého. Na závěr proběhla panelová diskuze na téma, jak udržet končící hráče u našeho sportu. Tato diskuze přinesla spoustu zajímavých podnětů, na kterých nyní bude Komise mládeže a rozvoje ve spolupráci s vedením asociace a Česko hraje baseball pracovat, aby neskončily pouze na papíře.

Všem ředitelům, přednášejícím a hostům velmi děkujeme a doufáme, že se minimálně v takto hojném počtu uvidíme zase za rok.

1000015772