Oficiální web České baseballové asociaceZpět na domovskou stránku

Mistrovství Evropy se vrací do Česka!

Chcete vidět skvělý baseball naživo? Přijďte na zápasy mistrovství Evropy, které bude Česko pořádat již potřetí v historii. Po letech 2005 a 2014 tak opět přivítá ty nejlepší hráče Evropy. Hrát se bude od 24. září do 1. října hned v pěti městech Česka - Ostravě, Brně, Praze, Blansku a Třebíči. Předvést co umí přijede hned 16 evropských týmů, které jsou rozděleny do 4 základních skupin.

Český tým bude hrát ve skupině A v Ostravě, kde se postupně utká s Rakouskem, Řeckem a Španělskem. To bude chtít určitě vrátit českému týmu porážku z kvalifikace na World Baseball Classic (WBC).

V Třebíči se mohou fanoušci těšit na skupinu B, ve které hraje Itálie, jediný evropský tým, který postoupil ze skupiny na WBC a zahrál si čtvrtfinále tohoto neoficiálního baseballového mistrovství světa. Jeho soupeři budou Velká Británie, Švédsko a Maďarsko, nováček na turnaji.

Obhájce titulu z Nizozemska pak odehraje svá utkání ve skupině C v Brně. Utká se s Francií, Chorvatskem a Ukrajinou. Nejvyrovnanější skupina se však rýsuje v Praze, kam zavítá stříbrný tým z minulého ME Izrael a dále Německo, Belgie a Švýcarsko.

Už nyní se můžete koupit vstupenky na všechny stadiony. Nenechte si ujít tento velkolepý turnaj, kde se vám baseball představí v celé své kráse. Krom nejlepšího evropského baseballu se můžete také těšit na bohatý doprovodný program, kde si mimo jiné i Vaše děti budou moc baseballové dovednosti vyzkoušet.