Oficiální web České baseballové asociaceZpět na domovskou stránku

Malá země velké sny

"Sejdou se hasič, učitel a neurolog. A postoupí na mistrovství světa." Nejspíš již navěky legendární věta od Michaela Rozsypala z DVTV pro baseballovou komunitu. Protože přesně tak se dá definovat kvalifikace na World Baseball Classic v Regensburgu. 

Jižní Afrika, Francie, Německo, Španělsko, Velká Británie.......a my. 6 států a pouze dvě postupová místa na největší baseballový svátek World Baseball Classic 2023. 

Turnaj se odehrál systémem Double elimination, tedy každý tým si mohl dovolit jednu prohru, aby v turnaji pokračoval. Tu jsme si vybrali hned v prvním zápase proti Španělsku v poměru 7:21. "Po tom zápase jsme si řekli, no tak dobrý, dostali jsme 21 bodů, ale je to první zápas v tom turnaji, teď už jsme zády ke zdi a musíme vše vyhrát, takže na konci dne to možná nebylo tak špatné, že nám takhle nařezali. Museli jsme se nad sebou zamyslet," hodnotil utkání druhometař Jakub Hajtmar."

V dalším střetnutí jsme narazili na Francii, kterou excelentním způsobem vyházela trojice Lukáš Ercoli, Martin Schneider a Michal Kovala, konečný výsledek 7:1 nás stále držel v turnaji a naopak Francie jela domů. V dalším zápase na nás čekali domácí Němci. Opět perfektní výkon na nadhozu od Daniela Padyšáka a zavírajícího (teprve 18letého) Michala Kovaly, byl doplněn 8hity našeho útoku, včetně homerunů Petra Zýmy a Martina Červenky, a vedl k vítězství 8:4. Na všechny homeruny našeho týmu se můžete podívat zde.

Image K2 04923 StandardTato vítězství nás dovedlo do souboje o vše a opět proti Španělsku. To takhle přijede tým sestavený z profesionálů a proti nim se postaví hasič - Martin Schneider. Takto byl často představován začátek zápasu z úst amerických komentátorů. Již psát předešlé věty bylo až moc emotivní, tento zápas již nebudeme prozrazovat a vy si ho vychutnejte v dokumentu plném emocí, radosti a velké odvahy.