Oficiální web České baseballové asociaceZpět na domovskou stránku

Kam se chystáme

Česko hraje baseball se opět chystá do terénu. Zimní měsíce jsme věnovali zvelebování webu a nyní už jsme připraveni vyrazit na hřiště, stadiony, do tělocvičen, na náměstí, prostě všude tam, kde vám můžeme ukázat, jak skvělá hra baseball je.

První akcí bude roadshow po školách v jihomoravských Bučovicích. Bučovice jsou na baseballové mapě už 40 let a jejich tým hraje První ligu. Jestli už jste o baseballu v Bučovicích slyšeli, tak nyní máte jedinečnou možnost si během vyučování vyzkoušet jak se vlastně pálí a jak rychle dokážete hodit baseballový míček.

Skvělá show se chystá v Jihlavě v sobotu 15. dubna, kde místní klub Ježků pořádá finále krajské soutěže v hodu do dálky a my jsme moc rád, že můžeme být s naší roadshow součástí doprovodného programu. Podle organizátorů se očekává účast až 300 dětí. .

V Lounech jsme byli už na podzim a moc se nám tam líbilo, takže na hřiště ve sportovním areálu v Masarykových sadech vyrážíme i v dubnu. Těšit se můžete na pravý baseballový pětiboj, tedy hod do dálky, hod na rada, hod na přesnost, odpal na dálku a homerunový běh na čas.

Velkou výzvou pro nás budou tři mega akce v Praze, Brně a Ostravě. Jsou to města, kde se bude na podzim hrát mistrovství Evropy a my chceme mít vyprodané stadiony. Pokud se tedy chystáte na tradiční majálesy v těchto místech, určitě nás tam uvidíte. Budete si moct vyzkoušet přesnost a rychlost vašeho hodu a dokonce podpořit jeden z univerzitních týmů participujících na Majálesu. Nejrychlejší házeč získá body pro krále univerzit a házečka pro královny. 

Těšíme se na vás na všech akcích a nenechte si také ujít start extraligové sezóny a První ligy. Obě soutěže začínají už první dubnový víkend