Oficiální web České baseballové asociaceZpět na domovskou stránku

Czech Youth Prospect má zase sebou první soustředění

Tento víkend se do Sportovního centra Nymburk sjeli hráči z celé republiky ku příležitosti historicky prvního soustředění v rámci projektu Czech Youth Prospect. Celkem 60 hráčů z 20 klubů dostalo možnost zatrénovat si pod zkušenými trenéry z NBP, reprezentací či největších českých klubů. Takto širokou účast bereme jako obrovské pozitivum a velký krok ke splnění hlavního cíle projektu, tedy rozvoje nejmladších talentů z širokého spektra klubů. Hned po příjezdu byli hráči rozděleni do 6 skupin, ve kterých následně absolvovali celý program. Ten se skládal z tréninků baseballových dovedností, agility, přátelských zápasů, bazénu, večerního výběhu a samozřejmě i strečinku s regenerací. 

Thumbnail Image1

Mezi pozitivy šlo nalézt především dobrá fyzická příprava dětí v jejich mateřských klubech. Svěřenci i menších klubů dokázali zdatně držet krok s hráči velkoklubů, což předvedli taktéž v nedělních přátelských zápasech. Dále je potřeba zmínit velká chuť účastníků dozvědět se nové informace a zároveň si je naplno vyzkoušet v tréninkovém procesu. Samotná zkušenost hráčů s možná prvním přespáním mimo domov a využití veškerého profesionálního zázemí, které v sobě SCN skrývá, byla taktéž hodnocena velmi pozitivně. V neposlední řadě je velkým benefitem tohoto soustředění i fakt, že se hráči poznali mezi sebou navzájem a budou se nadále potkávat na pohárech a turnajích.
 
Naopak menší nedostatky se daly nalézt v mobilitě. Již v takto mladém věku by hráči přes zimu měli pracovat na strečinku a mobilitě obecně. Ve volném čase si pak zkusit i jiné sporty, aby dali odpočinout přetíženým svalovým partiím z baseballových drilů.
Thumbnail Image3
 
Na to, že se jednalo o vůbec první organizované soustředění pro takto mladou kategorii, se nikomu nic nestalo a účastníci odjížděli s velkou radostí a zájmem o další akce, které pro ně samozřejmě plánujeme. Velké poděkování patří trenérům za jejich skvělou práci a profesionální přístup, jmenovitě: Ondřej Konvalinka, Petr Baroch, Marián Krásný, Dan Krejčiřík, Pavel Míka, Tomáš Svoboda, Milan Prokop, Tomáš Duffek, Šimon Drápela, Kateřina Maříková. Poděkování patří taktéž rodičům a samotným hráčům za jejich nasazení a chuť se zlepšovat. Protože ve finále bez chuti se zlepšovat nejde.